Færre lam på påskebordene

På grund af sidste års våde sommer er lammene hos Hammerhuslam ikke store nok til at blive slagtet.
- Påskelammene bliver nok snarere pinselam eller sommerlam, fortæller ejeren Jan Seerup.
Den våde sommer og det relativt varme efterår i 2017 gjorde, at de fritgående lam fik parasitter. Derfor er de ikke vokset, som de skulle.
- Vi opdagede det først, da lammene blev klippet i november. Så kunne jeg tydeligt se, at de ikke havde udviklet sig, som de skulle, siger Jan Seerup.
Efter de kom i behandling med ormekur, er lammene raske igen, men deres vækst er bagud med to-tre måneder.
Normalt slagter de 100-150 lam på Hammershuslam op til påske. Men i år er kun omkring 10 af lammene store nok.
10-20 procent af omsætningen hos Hammershuslam ligger normalt i påskedagene. Ellers er det om sommeren, at kødet er populært. Forsinkelsen betyder dog ikke det store tab for forretningen, udover det ekstra foder, som lammene spiser, indtil de er store nok til at blive slagtet.