Hjemmelavet mad giver beboere sulten tilbage

På Nørremøllecentret har hjemmelavet mad givet beboerne sulten igen. Siden plejecentrets nye køkkener blev åbnet, er beboerne begyndt at spise mere.
Duften af mad fylder køkkenet på plejecentret Nørremøllecentret. I køkkenet bliver der lavet mad fra bunden, og det kan mærkes på beboernes appetit:

- Vi kan klart mærke en udvikling. Beboerne spiser mere. Det er tydeligt at mærke på vores bestillinger. Vi skal bestille fulde kuverter, som man vil gøre til andre voksne mennesker. Vi havde forventet, at vi skulle bestille færre kuverter, men det skal vi ikke, siger Kim Jørgensen, der er kok på Nørremøllecentret.

I køkkenet, der blev indviet 1. januar, bliver der især lavet traditionelle danske retter, som beboerne kender godt i forvejen:

- Beboerne får hverdagskost, der så vidt muligt er lavet fra bunden. Det er mad, som de er vant til at få, som eksempelvis gule ærter. Nogle af retterne er ikke så populære alle steder længere, men her vil beboerne gerne have det, fortæller Kim Jørgensen.

Beboerne på Nørremøllecentret kan også selv komme med forslag til retter, fortæller kokken:

- Vi lytter til, hvilke retter beboerne gerne vil have, men vi er også velkommen til selv at byde ind med forslag, siger Kim Jørgensen.