Butikker melder udsolgt af træbriketter

Både Fridolf, Allinge Byggemark og Trælasthandel samt SuperBrugsen Hasle og Brugsen Rønne Syd melder udsolgt af træbriketter.
Lige nu vil det være et rigtig dårligt tidspunkt at løbe tør for træbriketter på. Alle de lokale forhandlere melder nemlig udsolgt.

En medarbejder hos Fridolf fortæller, at de fik to læs hele vejen fra Rusland i mandags, men at alle briketterne var solgt på forhånd.

Heller ikke Allinge Byggemarked og Trælasthandel, Land og Fritid samt SuperBrugsen Hasle og Brugsen Rønne Syd har flere tilbage.

- Lige nu har vi udsolgt, men vi regner med, at der kommer nogle flere her i løbet af ugen. Det er lidt svært at få en eksakt dato på grund af den generelle mangel på træbriketter, siger butikschef i Land & Fritid i Rønne og Aakirkeby, Jakob Pedersen.

Manglen på træbriketter gælder ifølge Jakob Pedersen hele Nordeuropa.

- En af grundene er nok, at en af de store leverandører brændte ned i sommers. Det har givet noget ekstra pres på de andre, som ikke rigtig kan følge med, siger Jakob Pedersen og forsætter:

- Så er der nogle, der giver de milde vintre en del af skylden, for når det er mildt, så er det som regel vådt ude i skoven og derfor sværere at skove træ. Derudover har de milde vintre måske gjort, at nogle af leverandørerne ikke har regnet med, at de ville sælge så mange briketter, så produktionen har ikke været på det maksimale.