Finanser på skoleskemaet

I næste uge er der pengeuge på en del af øens skoler. Bankrådgivere står klar til at undervise 7. - 9. klasser.
For fjerde år i træk er der pengeuge på skoleskemaet i uge 11. Skoler landet over deltager i initiativet. Pengeugen starter på mandag, og eleverne fra 7. - 9. klasse skal undervises i finansiel forståelse og digitalisering.

Her på øen er der seks skoler, som deltager i pengeugen. Det er Hans Rømer Skolen, Åvangsskolen, Søndermarkskolen, Peterskolen, Paradisbakkeskolen og Rønne Privatskole.

Eleverne skal undervises af gæsteundervisere fra øens banker, som skal give dem gode råd til, hvordan de skal håndtere deres økonomi.

Én af dem, der skal ud og undervise på flere af de nævnte skoler, er Anne Reinfeldt fra Nordea. Hun fortæller, at undervisningen skal give eleverne en grundlæggende forståelse for privatøkonomi i forhold til blandt andet budgetter, regningsbetaling og opsparing.

- Dels er der lavet et spil, så vi kan få lidt sjov ud af det. Dels målretter vi undervisningen, så den passer på eleverne nu og her, f.eks. hvis de står overfor at skulle spare op til et kørekort. På den måde bliver det spiseligt for dem, forklarer Anne Reinfeldt.

Hun har været underviser i pengeugen et par gange før, og normalt plejer undervisningen at blive modtaget godt af 7. - 9. klasserne.

- De tager som regel godt i mod, at der kommer en udefra. De stiller en masse spørgsmål, som vi svarer på efter bedste evne. Jeg håber de får en masse med sig, fortæller Anne Reinfeldt.

Finans Danmark i samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening står bag initiativet.