Niclas Fick: KL har ikke leveret varen

Kommunalbestyrelsesmedlem, Niclas Fick, mener ikke, at KL bruger den rette strategi, når der varsles lockout.
Kommunalbestyrelsesmedlem fra Enhedslisten, Nicklas Fick, mener ikke, at Kommunernes Landsforening (KL) leverer varen. I følge ham burde KL "tage skeen i den anden hånd og give 'landet' en overenskomst". Sådan lyder det i en pressemeddelelse.

"Det er meget bedrøveligt og utilfredsstillende, at store dele af arbejdsmarkedet nu står med udsigt til en større arbejdskonflikt med KL, som en af de optrappende parter – på det kommunale område", skriver Niclas Fick.

Han uddyber:
"Som kommunalbestyrelsesmedlem på Bornholm og dermed med-arbejdsgiver i Bornholms Regionskommunen kan jeg ikke acceptere, at KL ikke kan levere varen 'som fælles forhandler' for det kommunefællesskab KL ønsker at være".

Niclas Fick mener, at chefforhandlerne har fejlvurderet opgaven og lagt en forkert strategi.

"I stedet for at bekæmpe de kommunalt ansatte, så burde KL have værnet med respekt og i mødekommenhed overfor den uundværlige arbejdsstyrke, der holder hver enkelt kommune fungerende 24/7, døgnet rundt", skriver Niclas Fick.

Niclas Fick er, udover at være kommunalbestyrelsesmedlem, også medlem af Enhedslisten Bornholm, Social og Sundhedsudvalget og Natur- og Miljøudvalget.