Skuffede borgere føler sig oversete

En gruppe beboere i Svenskehusene er skuffede, fordi de ikke føler, at Regionskommunen har lyttet nok til deres forslag om trafiksikkerhed.
Regionskommunen lægger op til at godkende en trafikplan ved Campus Bornholm, som rådgivnings-firmaet Via Trafik har udarbejdet. Og selvom det er med visse ændringer, er den udmelding skuffende, lyder det fra en talsmand for en beboergruppe i Svenskehusene.

- Umiddelbart lyder det til, vi er blevet fuldstændig forbigået, og det er vi utilfredse med, for vi føler ikke trafiksikkerheden bliver højnet på den måde, de har foreslået, siger Jimmy Andersen.

I går holdt Natur- og Miljøudvalget møde, og her havde de forslag med fra beboerne til, hvordan trafikale udfordringer i Rønne kan løses. Beboerne er bekymrede, fordi der til august kommer op mod 1900 studerende og ansatte ved Campus, og det betyder en stigende trafikmængde.

Ifølge næstformanden for Natur- og Miljøudvalget er der blevet lyttet til borgerne, og flere af deres ønsker er også blevet taget med.

- Vi lytter til de opfordringer, vi har fået om at lave trafikdæmpning, noget kontrolleret parkering i området, og derudover tager vi hensyn til de gående passager, der kommer med BAT, så de ikke bliver blandet med den kørende trafik, siger næstformanden i Natur- og Miljøudvalget, Andreas Ipsen (V).

Kommunalbestyrelsen holder møde den 22. marts, hvor planen formentlig skal godkendes endelig.