Starten til TMB 2018 bliver kanonløs

Når starten til Troling Master Bornholm går i dag klokken 12, bliver det markeret med et BÅT fremfor et BANG.
Tre! To! En! KNALD!

Trolling Master Bornholm plejer traditionen tro at blive skudt i gang med et kanonslag, men i år er folkene bag nødt til at afvige fra traditionen og bruge et båthorn i stedet.

Det er Bornholms Middelaldercenter, der plejer at stå for kanonaffyringen, men kravene for at skyde kanoner af i offentligheden er blevet skærpet og kræver nu en særtilladelse.

Et faktum, centeret først blev opmærksom på i fredags.

- Det kræver, at man sørger for at få en tilladelse til at håndtere sort krudt, og sådan en har man simpelthen ikke fået, fortæller Hans Henrik Dam, vagthavende ved Bornholms Politi.

Der er flere instanser, der skal godkende en kanonaffyringen, og så skal Middelaldercenteret også selv igennem et papirarbejde for at kunne indrapporterer blandt andet våbennumre.

I alt er der tale om en sagsbehandlingstid på omkring tre uger, og det kunne Middelaldercenteret ikke nå at få på plads inden årets Trolling Master Bornholm.

Men får vi så den traditionelle kanon tilbage igen næste år? Det regner Middelaldercenteret stærkt med, fortæller de - og de glæder sig til at komme tilbage.