TMB: Ikke alle kom ud i dag

Det var ikke alle, der kom med ud på den åbne Østersø, da starten til Trolling Master Bornholm gik tidligere i dag.
Det var egentlig meningen, at i alt 366 tilmeldte trolling-både skulle være sejlet med ud, da startskuddet til TMB 2018 lød tidligere i dag.

En række uafhentede nummerbrikker på tavlen i værftet på Tejn Havn vidner dog om, at det ikke helt endte med at være tilfældet.

Én af de både, der ikke fik Østersøens brusen at mærke i dag, er båden Mie, nummer 378.

- Vores motor gider ikke komme i gang, så vi sidder stadig her og venter på, at der kommer en kigger på den, fortæller skipper på Mie, Kalle Hansen, der også kan ses i videoen over artiklen.

Morgenens udfordringer har dog ikke taget pusten fra skipperen og resten af Mies besætningsmedlemmer:

- Det er vores første TMB, og det er selvfølgelig en ærgerlig start, men vi satser på, at hun bliver fikset indenfor de kommende timer, og at vi vender stærkt tilbage i morgen, lyder det fortrøstningsfuldt fra Kalle Hansen.

Ingen skipper, ingen trolling
Det var dog ikke kun Mie, der ikke kom nogle vegne hertil morgen. Heller ikke båd nummer 157 har forladt Tejn Havn i dag. Det skyldtes dog ikke motor- men helbredsproblemer:

- Vores skipper har simpelthen lagt sig med feber, og ingen skipper, ingen trolling. Vi satser dog stærkt på, at han er klar til i morgen, og at vi kommer efter det der, fortæller besætningsmedlem Leon Oddershede og tilføjer:

- Vi har været med en otte-ti gange, så vi satser på, at vi ved, hvordan vi kommer igen.

... Og så en svipser
På tavlen i værftet hænger også brik nummer 323, der tilhører båden Warrior 195, og dingler. Da TV 2/Bornholm ringer til skipper Niels Lodman, viser det sig dog hurtigt, at det skyldes en helt tredje årsag:

- NEJ, nej, nej! Vi har glemt vores brik! Er vi så ude af konkurrencen??

... Og nej, det er man ikke, lyder det fra dommerkontoret. Skulle uheldet - eller rettere, forglemmelsen - være ude, skal man bare sørge for at ringe til dem hurtigst muligt.