En million kroner til saunahus

Nordea-fonden har valgt at støtte projektet med et saunahus i Svaneke med en million kroner.
Helt præcist er der 993.438 kroner på vej til de sauna-glade i Svaneke.

- Jeg var helt fantastisk glad, da jeg fik nyheden. Jeg havde lyst til at hoppe i havnen, men på den gode måde, siger Lars Randorff Nørgaard, der er tovholder på projektet om et saunahus i Svaneke.

Det er Nordea Fonden, der også har støttet tilblivelsen af en bro i Arnager, som har valgt at støtte Svaneke Badeklubs ønske om et saunahus med omklædningsfaciliteter. Det er planen, at saunahuset skal have plads til 20-25 personer ad gangen.

- Det sociale i det er et stort aspekt. Det der med, at man sidder forholdsvis blottet. Det giver en eller anden form for åbenhed. Der opstår så mange gode sociale relationer, siger Lars Randorff Nørgaard.

Saunahuset skal efter planen opføres på den sydlige del af havnen i Svaneke. Det vil indeholde en sauna, to omklædningsrum og en kaffestue. Det hele med havudsigt.

- Vi samarbejder og er i dialog med kommunen, og så skal vi lige have de sidste ting til at falde på plads, siger Lars Randorff Nørgaard.

Hvornår saunahuset står færdigt er endnu usikkert, men initiativtageren har et bud:

- Jeg har en drøm om, at næste vinter, så kan man komme i Danmarks smukkeste sauna på Danmarks smukkeste beliggenhed, siger Lars Randorff Nørgaard.

Det stråler af stærkt fællesskab
Nordea-fonden uddeler hvert år ca. 500 millioner kroner. Pengene går til projekter med fokus på kultur, natur, motion eller sundhed.

Nordea-fonden har i denne omgang uddelt penge til i alt 50 projekter, hvor ni er relateret til vinterbadning.

- Saunahuset i Svaneke omkring badeklubben er et projekt, der har nogle ganske særlige kvaliteter, som stråler af, at der er et stærkt fællesskab omkring det, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør for Nordea-fonden, og uddyber, hvorfor lige netop projektet i Svaneke skulle modtage penge:

- Det er et inviterende fælleskab, som gerne vil have mange med. Man vil gerne have mange til at bruge det. Man er inviterende både over for de lokale, som ikke er vinterbadere endnu, men også over for turisterne, der besøger Bornholm. Der er Svaneke jo et fantastisk sted.

I videoen kan man høre Lars Randorff Nørgaard fortælle nærmere om planerne for en sauna.