Bornholms Kunstmuseum erhverver særlig digtsamling

Bornholms Kunstmuseum har erhvervet en særlig udgave af digter og billedkunstner Gustaf Munch-Petersens digtsamling: ”Nitten Digte”, der oprindeligt blev udgivet i 1937.
Bornholms Kunstmuseum har erhvervet en helt særlig digtsamling lavet af digter og billedkunstner Gustaf Munch-Petersen, kaldet ”Nitten Digte”,. Digtsamlingen er særlig, idet den er illustreret af kunstneren Erik Hagens, og kun udgivet i et lille oplag på 10 stk., der er trykt på fint japanpapir på Kunstakademiets Grafiske Skole og samlet i en kassette. Det oplyser Bornholms Kunstmuseum i en pressemeddelelse.

Det vil være muligt at se Gustaf Munch-Petersens digte samt betragte Erik Hagens illustrationer, når de udstilles i forbindelse med at Bornholms Kunstmuseum stiller skarpt på surrealismen og Gustaf Munch-Petersen med en række temadage. Temadagene består af et foredrag af Asger Schnack om Gustaf Munch-Petersens forfatterskab torsdag d. 21. marts kl. 19.30, et foredrag fredag d. 22. marts kl. 19.30 af Karen Westphal Eriksen om Pablo Picassos Guernica, der var udstillet på SMK det år, hvor Gustaf Munch-Petersen faldt i Den Spanske Borgerkrig og endelig en poetisk koncert med fortæller med titlen ”Vort svage mod” med tenor Mads Elung-Jensen, pianist Axel Bauni og fortæller Tore Leifer søndag d. 24. marts kl. 15.00.