Skilsmisseritual møder modvind

Tre af øens præster er ikke begejstret for forslaget om, at indføre et skilsmisseritual i Folkekirken. Ej heller i Missionskirken eller Bornholmerkirken.
Folkekirken er med, når du bliver døbt, konfirmeret, gift og begravet, men ikke ved skilsmissen. Det mener Peter Nejsum, sognepræst i Brønshøj Kirke, bør ændres og foreslår, at Folkekirken skal indføre et skilsmisseritual.

Det mener aftenens panel i debatprogrammet Kirke og Meninger dog ikke.

- Vi har allerede sjælesorgssamtalen, hvor den ramte kan tale med en præst både før og efter skilsmissen, fortæller Peter Hauge Madsen, præst i Sankt Nicolai Kirke. Han bakkes op af Camilla Westen fra Missionskirken.

- Et skilsmisseritual vil også devaluere vielsen, hvor du jo siger "til døden os skiller". Tilbyder kirken et skilsmisseritual, så kommer den ligesom i konflikt med sig selv ved på forhånd at tilbyde en udvej, mener jeg.

I følge Danmarks Statistik blev 14.936 ægtepar skilt i 2018. Det svarer til, at 46,5 procent af alle ægteskaber ender i en skilsmisse.

Hvad den nye præst i Bornholmerkirken, Markus Hector, mener om et skilsmisseritual, kan du se i aften i Kirke og Meninger kl. 20.50