Få indblik i det veganske køkken i Mellem os

I Mellem os kan du blive klogere på det veganske køkkens udfordringer og fordele, se med i aften klokken 20.20 eller på TV 2/Bornholm play.
For fem år siden valgte Julie Christine Fensbo at blive veganer.

- Den største årsag var, at min datter blev syg. Vi fandt ud af, at hun ikke kunne tåle mælk, og derudover har jeg altid godt kunne lide at lave mad, og så blev det spændende at droppe mere og mere kød, og så endte jeg med at spise vegansk, siger Julie Christine Fensbo, som også begrunder sit valg med, at hun er glad for dyr.

I Mellem os kan du også møde madkulturel formidler Helle Preuss Justesen fra Gaarden Bornholms Madkulturhus og ernærings-terapeut Lotte Rued Møller.

- Indenfor den plantebaserede verden finder vi alle de sundheds-fremmende stoffer i kosten. Det giver god mening for din egen sundhed og for klimaet, siger Lotte Rued Møller, som hovedargument for at spise vegansk.

Men det kan dog godt være udfordrende at være veganer. For nyligt holdt Madkulturhuset Gaarden kursus i det veganske køkken, hvor der udelukkende var planter på menuen.

- På kurset tog vi udgangspunkt i at få maden til at smage af noget, det kan være en af de store udfordringer, når man kun arbejder med planter, siger Helle Preuss Justesen.

Og så skal man også sørge for at få vitamintilskud, lyder det fra ernæringsterapeut Lotte Rued Møller.