Flemming Kofod-Svendsen fylder 75 år

Den tidligere minister, partiformand, præst og Aakirkebybo, Flemming Kofod-Svendsen fylder 75 år i dag.
Han er født den 21. marts 1944 i Aakirkeby, som søn af gårdejer Poul Anker Svendsen og medhjælpende ægtefælle - som det hed - Helga Kofod Svendsen.

Familien var troende og det kom til at sætte sit præg på Flemming Peter Kofod-Svendsen, som hans fulde navn lyder. Efter at have slidt i lektierne i Årsdale forskole fra 1951 og senere undervisning i Nexø kommuneskole, Nexø Realskole og på Rønne Statsskole, så blev han student i 1962. Herefter rejste han fra øen og læste teologi på Københavns Universitet, hvor han blev færdig i 1969.

Efter et år som hjælpepræst i Emdrup blev han præst i Birkerød nord for København, hvor han blev indtil 2011. Undervejs har han dog haft orlov for at sidde i Folketinget for Kristendemokraterne.

Allerede fra 1979 blev Flemming Kofod-Svendsen valgt til leder af partiet, hvilket han var frem til 1990. Undervejs kom han flere gange i Folketinget. Første gang var i 1984 og i 1987 blev han boligminister i et års tid, hvilket han blev igen - plus minister for nordisk samarbejde og Østersøspørgsmål - i 1993.

Mandatet i Folketinget løb ud i 1994 og herefter passede han igen præstegerningen i Birkerød, ligesom en række poster i organisationer som Rådet for Internationalt Udviklingssamarbejde, RealDanmark og Administratorforeningens Akademi. Ligeledes blev han redaktør af kvartalshæftet Bibelnøglen fra 1995.

I julen 2004 oplevede Flemming Kofod-Svendsen det forfærdelige, at miste sin søn, svigerdatter og to børnebørn i tsunamien i Asien. Om dette forløb skrev han sidenhen bogen "Døden, sorgen, håbet".