Økobornholm ændrer planer

I stedet for at lave en jordbrugsfond vil bestyrelsen i Økobornholm omlægge foreningen til en erhvervsdrivende forening.
Da foreningen Økobornholm blev etableret for godt et år siden, var planen at den skulle oprette en jordbrugsfond.

Men den plan er lagt i jorden - i hvert fald foreløbigt.

- Vi er stødt på et hovedbrud i forhold til jordbrugsfonden. Vi skulle skaffe 300.000 kroner, som ikke må bruges til etablering af det, vi gerne vil, men som skal stå i fonden, siger Mads Kissow, som er forperson i Økobornholm.

Han foreslår i stedet, at foreningen bliver omlagt til en erhvervsdrivende forening. Det betyder nemlig, at pengene ikke skal skaffes, og derved kan foreningen komme i gang med sit arbejde hurtigere.

- Det betyder, at vi kan komme i gang med det samme, og det betyder at både bornholmere og folk udenfor øen kan tegne aktier og være med til at realisere den her fælleskabsgård, som vi håber at kunne få op at køre i løbet af 2019 - 2020, siger Mads Kissow.


Der er godt 100 medlemmer i Økobornholm. Torsdag aften holder foreningen den første ordinære generalforsamling, og her skal medlemmerne stemme om, de vil omlægge foreningen til en erhvervsdrivende forening.