41 redningsstiger: Sikkerheden styrkes i havn

Sikkerheden på Rønne Lystbådehavn bliver styrket med redningsstiger fra TrygFonden.
I disse dage er der fuld gang i opsætningen af 41 nye redningsstiger fra TrygFonden. De sættes op i Rønne i lystbådehavnen ved Nørrekås. Redningsstigerne er af en særlig type, der er synlig fra både vand og land, robust og nem at komme op ad.

- Rønne Lystbådehavn er et dejligt område, der tiltrækker mange mennesker til vandet til hygge og samvær. Men når flere mennesker færdes ved vandet, betyder det også, at der er større risiko for, at nogle falder i, og hvis uheldet er ude, er det afgørende, at man har den bedste mulighed for at komme op igen, siger René Højer, der er programchef i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Trygfonden oplyser, at en fjerdedel af alle drukneulykker i Danmark sker i havne. Derfor har den nye redningsstige været igennem flere tests siden 2012, og stigerne forventes nu at kunne forebygge drukneulykker.

- Vi er meget opmærksomme på, hvordan vi på Nørrekås hele tiden kan forbedre sikkerheden. Vi er derfor glade for at være blandt de syv udvalgte områder, der nu får opsat de nye synlige redningsstiger, og håber, at tiltaget vil bidrage til at undgå drukneulykker i fremtiden, siger Mikkel Engset Høst, driftskoordinator for de bornholmske havne.

Stigerne vil være på syv udvalgte steder i landet - blandt andet i Rønne Lystbådehavn Nørrekås.