Anne Thomas: Valget har ikke været let

Jobbet som viceborgmester har været "en kærlighedsaffære" for Anne Thomas, og hun har følt en vis forpligtelse over for de vælgere, der har stemt på hende.
Anne Thomas har sagt ja til jobbet som direktør for CRT i Nexø. Et job som ifølge viceborgmesteren er svært at forene med et liv som politisk aktiv.

Det betyder, at du må trække dig fra lokalpolitik. Hvordan har du det med det?

- Jeg har det utrolig dobbelt også. Hvis man kunne få i pose og sæk, så kunne jeg da godt tænke mig, at den her mulighed først kom om to år, siger Anne Thomas.

Der er en hel masse bornholmere, der har stemt på dig, fordi de gerne ville have dig til at sidde i kommunalbestyrelsen, og nu forlader du den så midt i perioden?

- Jeg ville lyve, hvis ikke jeg følte en vis forpligtelse. Man skal huske, at lokalpolitikere, og det gælder både Morten Riis, Leif Olsen, Bjarne Hartung, Carsten Scheiby og jeg har helt almindelige jobs, og så er politik noget vi gør i vores fritid, siger Anne Thomas og fortsætter:

- Så der kommer den her situation, hvor man skifter jobs. Og en gang imellem kræver det job, at man træder ud af politik. Det er normalt for lokalpolitikere, men det gør ondt alligevel.

Anne Thomas starter i sit nye job som direktør for CRT den 1. august, men valget har ikke været let for den nu afgående viceborgmester.

- Det har været en form for kærlighedsaffære for mig at være viceborgmester. Jeg er utrolig glad for det job, siger Anne Thomas.

- Jeg har aldrig været trættere lørdag aften, men heller ikke gladere mandag morgen. For mig har det virkelig været et utrolig vigtigt job.

Det er endnu ikke afklaret, hvem der skal være nu viceborgmester på Bornholm, men i konstitueringsaftalen fra sidste kommunalvalg står der, at det er partiet Alternativet der skal besætte posten som viceborgmester på Bornholm.

- Det betyder meget for mig, men man kan ikke gøre begge dele. Man kan ikke troværdigt være i en forskningsinstitution på nationalt plan, og så samtidig være viceborgmester på Bornholm, siger Anne Thomas.