Bornholms Politi håber på flere hænder

Der skal være mere politi lokalt, sagde statsminister Mette Frederiksen forud for forhandlinger om flerårigt politiforlig. Og det skaber forhåbninger hos Bornholms Politi.
Det danske politi har været presset i en årrække, med for meget overarbejde og for få hænder til at løse de mange opgaver, og det vil regeringen gerne gøre op med, så torsdag varslede statsministeren store ændringer i dansk politi.

Og det glæder Michael Mortensen der er bornholmsk lokalformand for Politiforbundet.

- Det tænker jeg da, er en glimrende ide, jeg synes jo i det hele taget at politiet trænger til en styrkelse, siger Michael Mortensen, og uddyber:

- Generelt set har vi jo i en årrække manglet folk herovre, og vi lever af at få assistance fra de andre kredse, så vi kunne selvfølgelig godt tænke os en styrkelse af bornholmsk politi.

Ifølge Bornholms Politi er det dog ikke kun for få hænder, der udfordrer betjentenes arbejde.

- Det største ønske vi kunne have, var nok at der ikke blev detailstyret på samme måde som der bliver nu, men at man i stedet overlader fagligheden til politiet og politiets ledelse, siger Michael Mortensen.

Det fremgår endnu ikke, hvad det danske politi vil få tilført af ressourcer i regeringens kommende politiforlig.

- Jeg håber sandelig, at de rent faktisk sender noget med, så det smitter lidt af på os, så vi også får lidt ekstra kræfter, i forhold til hvad vi har nu, siger Michael Mortensen.

Der er allerede blevet sat ét tiltag i gang i forhold til at skaffe de ekstra hænder Bornholms Politi har brug for. Tiltaget er en aftale, der går ud på, at der hvert år i november vil flytte nye betjente til Bornholm, som netop har færdiggjort deres uddannelse, og som skal bo på Bornholm i en periode på godt 3 år.