Feriedrengetjenesten: Umuligt at finde én afløser

I dag blev P. K. Rasmussen bisat. Oversergenten var hovedkraften og ildsjælen bag feriedrengetjenesten, som nu skal til at finde afløsere.
Oversergent P. K. Rasmussen hedder i virkeligheden Preben Kruse Rasmussen, og blev i den brede, bornholmske offentlighed kendt for sit store arbejde med feriedrengetjenesten på Almegårds kasserne. Tjenesten er for utilpassede unge mellem 13 og 16 år fra hovedstadsområdet, der kommer til Bornholm, hvor de skal gennemføre et militært program.
P. K. Rasmussen stod i spidsen for tjenesten i 40 år, og nu skal ledelsen finde nogen, der kan overtage opgaven fremadrettet.

- Jeg tror, det er umuligt at finde én person, der har lagt så meget i det som Preben har gjort de sidste mange år, siger formand for feriedrengetjenesten Thor Gunner Kofoed, og uddyber:

- Men vi håber, vi kan finde et net af frivillige, som kan trække det her fremadrettet, så vi bibeholder de samme værdier, og den samme hjertekultur som Preben har skabt. Det synes jeg, vi skylder ham at få ført videre.

I november 2017 fik P. K. Rasmussen Forsvarschefens Skjold for sit store arbejde med unge.