Borger.dk - nu på Bornholmsk

Opret en E-postkasse og få hjælp på din egen dialekt.
Hvor er du fra?

Sådan lyder spørgsmålet fra en ny hjælpevideo, som Økonomistyrelsen har lavet til borger.dk.

På siden kan man få hjælp til at lave en digital postkasse, og som en ekstra service har styrelsen lavet fem små film med hver deres dialekt.

Videoerne findes på bornholmsk, københavnsk, fynsk, sønderjysk og midtjysk. Ideen til den anderledes markedsføring opstod helt tilfældigt.

- Han blev simpelthen så træt af at høre på sig selv, og jeg blev også træt af ham. Lige pludselig slog han så over i sin egen dialekt. Og så tænkte vi lidt videre, for når nu vi synes, det var så sjovt, hvorfor så ikke finde nogle flere kollegaer, som kom fra forskellige steder i landet? fortæller Tina Windeløv, der er kommunikationsrådgiver i Økonomistyrelsen.

Hos Dansk Sprognævn er man begejstret for videoerne.

- Sproget er en del af vores identitet ligesom dialekterne er. Forskerne mener, at dialekterne er på vej ud, fordi folk tror, at de kommer længere med standart sproget. Derfor er det dejligt, når Økonomistyrelsen bruger dialekterne på en positiv måde, siger direktøren for Dansk Sprognævn Sabine Kirchmeier-Andersen.

Hos Økonomistyrelsen tilføjer man, at der faktisk ikke er ansat en Bornholmer i styrelsen, derfor var man nødt til at finde en uden for virksomheden, så det bornholmske sprog også fik liv på borger.dk