500 testdeltagere i EcoGrid

500 bornholmere har nu meldt sig som testdeltagere i det store demonstrationsprojekt EcoGrid EU, hvor de skal teste fremtidens intelligente elnet.
EcoGrid EU er det største demonstrationsprojekt om intelligent elnet i verden.

Projektleder Maja Bendtsen er yderst tilfreds med fremgangen i projektet.

- Det er dejligt, at så mange bornholmere finder projektet interessant og har lyst til at deltage. Vi mangler dog stadig flere deltagere og håber at se dem til åbent hus i Villa Smart fredag og lørdag i denne uge, siger Maja Bendtsen.

Med de første 500 deltagere er projektet nået et godt stykke at vej op til de 2000 testdeltagere som skal med i projektet.

- Hvis EcoGrid-projektet lykkes betyder det, at prototypen på det første intelligente elnet er udviklet på Bornholm. Det kan vi drage stor nytte af, når det skal udbredes til hele verden. Det betyder også, at de bornholmere der deltager i projektet er med til at sætte deres fingeraftryk på, hvordan vi i fremtiden skal bruge strøm, siger Maja Bendtsen.

Den 7. og 8. september er der åbent hus i Villa Smart på Zahrtmannsvej i Rønne, hvor alle interesserede kan komme ind og få en snak om projektet. Der er kaffe og kage til de første 50 besøgende i Villa Smart både fredag og lørdag.

Åbningstider fredag er klokken 13-17.30 og lørdag klokken 9.00-14.00.