EcoGrid på Top 10 i verden

EcoGrid-projektet er nomineret til klimaets Oscar-uddeling Sustania Award af Arnold Schwarzenegger og Connie Hedegaard. EcoGrid-projektet er med på listen over de ti mest bæredygtige projekter i verden.
Til oktober vil der blive uddelt en pris til det bedste og mest bæredygtige projekt i verden, og her er det bornholmske projekt, EcoGrid, blandt de ti nominerede.

EcoGrid, der går ud på at teste fremtidens intelligente elnet på Bornholm, er udvalgt blandt 100 andre projekter i verden af the Sustania Award Committee. Her er blandt andre den tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger og klimakommissær Connie Hedegaard medlemmer.

Østkrafts direktør Ole Schou Mortensen er både glad og stolt:
- Det er en stor ære at få så fin en placering blandt verdens bedste miljøprojekter, og jeg er utrolig stolt over den opmærksomhed Bornholm får via EcoGrid-projektet, for Østkraft vil gerne være med til at skabe udvikling og det er vigtigt for os, siger Ole Schou Mortensen.

Det er organisationen Sustainia, ledet af Californiens tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger, som står bag kåringen af vinderprojekter, der både omfatter fremtidens huse, transportsystemer, energi og byer.

Sustania-prisen bliver uddelt den 11. oktober på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København af Arnold Schawarzenegger og det øvrige dommerpanel.