Fuglefolket forfølger igen fuglen fra Ertholmene

Manchurernattergalen blev i går set på Bornholm. I dag stod knap tyve fugleinteresserede klar ved færgen til Ertholmene.
For de knap tyve amatørornitologer, der lige nu sidder på Christiansø og spejder efter den sjældne Manchurernattergal, handler alt om fuglen.

Men er man bare lidt ligeglad med den lille nattergal, er historien om menneskene noget sjovere.

Der er Jørgen Munck fra Lyngby og Rolf Christiansen fra Skagen. De to topper listen over flest sete fuglearter i Danmark og er på Christiansø for anden gang på en uge.

Rolf Christiansen fik 27 timer i sit hjem i Skagen, før han drog mod øst igen - timerne blev brugt på at se på fugle.

Jørgen Muncks kone tror, han er på fuglelejr ved Vadehavet.
Hun aner intet om, at han lige nu sidder og spejder ind i en busk på Christiansø, efter det, der for en lægmand godt kunne ligne en gråspurv med storhedsvanvid. For anden gang inden for fem dage.

Jens Lind var til fugletræf på Rømø, da meldingen kom: Manchurernattergalen er igen set på Christiansø. Hjemturen til Espergærde går derfor nu forbi Ertholmene.

Og så er der Morten Bentzon fra Christiansfeld. Han efterlod i går aftes 10 familiemedlemmer, der troede de var inviteret hans fødselsdagsfest, med beskeden om at han var nødt til at rejse 360 kilometer mod øst for at se en fugl. De tog det, ifølge Morten selv "meget pænt".

Så indrømmet: Det er da en meget kær, lille fugl. Men den er langt fra lige så interessant som de tyve mennesker, der lige nu retter deres kikkerter i titusindekronersklassen mod krat på Christiansø og krydser deres fingre.