Møde om atomdepot onsdag

Repræsentanter fra folketingets partier mødes onsdag med sundhedsminister Nick Hækkerup for at beslutte den videre proces for oprettelsen af atomdepot.
Årelange diskussioner kulminerer onsdag formiddag i Sundhedsministeriet, når politikere fra alle folketingets partier mødes med sundhedsminister Nick Hækkerup.

Her skal de nemlig diskutere planerne for, at deponere Danmarks atomaffald.

Det skal de på basis af en folketingsbeslutning fra 2003 om, at Danmark selv skal håndtere sit atomaffald - og at det bør lægges i et slutdepot.

Men siden GEUS i en rapport udpegede seks mulige lokaliteter i fem forskellige kommuner, har der været massiv folkelig modstand mod dén idé, og muligheden for et mellemdepot er blevet foreslået fra flere sider.

- Jeg tror, der er flertal for et mellemlagerløsning, siger Dansk Folkepartis Liselott Blixt forud for mødet. Det er den løsning hun selv foretrækker, og hun vil pege på, at man går videre med det forslag og en placering ved det nuværende lager på Risø, i stedet for at indsnævre de seks lokaliteter til to mulige placeringer for et slutdepot.

- Og ellers vil jeg have diskuteret, hvad vi gør med det højradioaktive materiale, for det mener jeg ikke, var en del af det, Folketinget tog stilling til i 2003, siger hun.