Næste udsendelse: 22:55 Det rene genbrug (G)

TV i dag

 • 22:10Kampen for kildevandet (G)Siden sommeren 2015 har Mikkel Marschall og hans partnere arbejdet på at lave bornholmsk kildevand i Nexøs gamle vandværk. Men det, der skulle tage et halvt år at realisere, blev til en lang og sej kamp på godt 3 år. Det er en historie om skuffelser og glæder, sejre og nederlag, tekniske udfordringer og personlige kriser inden det første kildevand kommer på flaske.
 • 22:55Det rene genbrug (G)I dette program skal vi besøge Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Aakirkeby. Den er 100% drevet af frivillige, og pengene går til socialt hjælpearbejde her i landet. Vi skal med med Hardy og Niels ud at hente møbler, og vi er med, når der bliver gjort hovedrent i butikken.
 • 23:35Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Ghita Nørby og Michala Petri
 • 00:0519.30Nyheder og Sport (G)
 • 00:15Kampen for kildevandet (G)Siden sommeren 2015 har Mikkel Marschall og hans partnere arbejdet på at lave bornholmsk kildevand i Nexøs gamle vandværk. Men det, der skulle tage et halvt år at realisere, blev til en lang og sej kamp på godt 3 år. Det er en historie om skuffelser og glæder, sejre og nederlag, tekniske udfordringer og personlige kriser inden det første kildevand kommer på flaske.
 • 01:00Bornholm knokler - Smed (G)
 • 01:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Ghita Nørby og Michala Petri
 • 01:55Stafetten - Roar Schou (G)Roar Schou var i årevis succesfuld direktør for virksomheden Beck Pack Systems i Rønne. Nu er han pensionist men spilder ikke tiden på sofaen.
 • 02:20Flere sider af Leif Davidsen (G)Forfatter Leif Davidsen fortæller om sin spændingsroman "Djævelen i hullet".
 • 02:50Nationalpark Thy (5:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 03:20Mens du sover (5:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:45Sprogblomster (G)TV 2/Bornholms sprogleg, hvor to hold dyster om at gætte hinandens ord fra det bornholmske ordlager.
 • 04:30Nationalpark Thy (9:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medværter: Ghita Nørby og Michala Petri

Ny støttepulje til lokale initiativer

Bornholms Energi & Forsyning opretter ny støttepulje til lokale initiativer og ildsjæle.
Med en ny støttepulje vil Bornholms Energi og Forsyning give økonomisk opbakning til mindre projekter og tiltag inden for bl.a. idræt, uddannelse, kultur, foreningsliv og grøn omstilling. Puljen oprettes på baggrund af henvendelser fra mange lokale ildsjæle, som ønsker støtte til lokale initiativer.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

På Bornholm lægger mange mennesker masser af energi i lokale aktiviteter der skaber fornyet energi, og det er netop hér, Bornholms Energi og Forsyning gerne vil være med til at støtte.

- Vi har altid støttet de gode, lokale formål, og det vil vi fortsat gøre. Med den nye støttepulje vi vil sikre, at vi støtter så bredt som muligt. Vi har et stærkt ønske om hele tiden at engagere os og give tilbage til bornholmerne. Vi vil kort sagt gerne bidrage til udviklingen af de mange lokalsamfund på Bornholm, siger René Frederiksen, der er afdelingsleder i Kundeservice, Salg & Marketing i Bornholms Energi og Forsyning.

I forbindelse med oprettelsen af den nye støttepulje har Bornholms Energi & Forsyning også gjort ansøgningsproceduren nem og enkel. Fremover kan alle med et godt initiativ, der opfylder betingelserne, søge om støtte via Bornholms Energi & Forsynings hjemmeside.

Der kan indsendes ansøgninger året rundt via en ansøgningsformular på beof.dk/sponsorater. To gange om året hhv. 15. februar og 15. august samles de indkomne ansøgninger, hvorefter Bornholms Energi & Forsyning vurderer, hvem der tildeles midler i den pågældende runde. Uddeling af støtte sker senest to måneder efter fristens udløb, og alle ansøgere får direkte besked, uanset om de er udvalgt til at modtage bidrag eller ej.

Næste ansøgningsfrist er den 15. februar 2018.

Puljen spiller sammen med de øvrige indsatser. Udover støttepuljen til mindre, lokale initiativer fortsætter Bornholms Energi & Forsynings større markedsføringspartnerskaber med DBU Bornholm, Etape Bornholm, BHS Almeborg Bornholm og NaturBornholm. Disse partnerskaber skal være med til at give den brede eksponering af virksomheden på hele øen.

- Når vi har valgt at støtte ungdomsfodbolden, Danmarks ældste etapeløb, øens sportslige flagskib og det naturvidenskabelige oplevelsescenter, så skyldes det, at vi med disse samarbejder får nogle muligheder for at skabe en tættere relation til mange bornholmere fra alle dele af øen - i modsætning til de mindre tiltag, som har et mere lokalt sigte. Fremover er vi altså med på begge fronter, siger René Frederiksen.

Interesserede kan læse mere om den nye støttepulje på Bornholms Energi & Forsynings hjemmeside: www.beof.dk/sponsorater