Næste udsendelse: 23:40 Næste uges tv (G)

TV i dag

 • 22:15Nyhedskavalkade (G)
 • 23:40Næste uges tv (G)
 • 23:50Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 00:1519.30Nyheder (G)
 • 00:25Nyhedskavalkade (G)
 • 01:50Billeddetektiverne (G)I dag viser Anette Eriksen fra Ø-arkivet gamle billeder fra hele Bornholm, mens Andre jensen fokuserer på havnene i Rønne.
 • 02:15Månedens foredrag - Finn Pedersen (G)Fhv. rektor Finn Pedersen fortæller om, hvordan forskellige nationer ser på hinanden.
 • 03:10Bornholmske Kirker - Østerlars Kirke (G)Bornholmske Kirker, vi er kommet til Østerlars Kirke.
 • 03:40 E65 (G)Denne gang starter tv-holdet i Ystad, hvor vi kigger nærmere på Saltsjöbadet. Og så får Johannamuseet i Skurup endnu et besøg.
 • 04:05BogForum med Vibeke Marx (G)Signe Ryge fra TV2 Fyn interviewer forfatter Vibeke Marx. Vibeke Marx er aktuel med romanen ”Af ingenting”. En roman om hittebarnet Drine, der vokser op på børnehjemmet Vibeshøj.
 • 04:35Søens folk (G)Andre Jensen er ny skibsfører på Skandinaviens største passagerfærge, der sejler i Nordsøen. Og selv en rutineret sømand, kan blive imponeret over havets kræfter, når skibet havner i en orkan. Niels-Jørn Jensen fortsætter sin beretning om de gamle fyrmestre på hammeren.
 • 05:05Bornholm knokler - Travbanen (G)De fleste kender til travløb og på Bornholm findes verdens mindste bane, men hvad sker der egentlig bag kulisserne på en løbsdag. Vi følger for én gangs skyld ikke hestene, men vi knokler løs med en række af de opgaver, som de mange ansætte udfører før, under og efter en løbsdag.

Mystisk gul autocamper på øen

Den sidste uge er bilisterne på de bornholmske veje blevet mødt af et særsyn. Noget der ligner en gul autocamper. Men det er det ikke.
Vognen er spækket med avancerede computere og GPS-systemer og er i stand til at måle hvordan de asfalterede veje har det.

- Der er rigtig store penge i at få en vej til at holde så længe som muligt. Så i stedet for at udskifte belægningen efter 10 eller 12 år, så kan det måske tænkes, at man kan få den til at holde 13 eller 14 år, siger Sonny Frølgaard, der er måletekniker fra Vejdirektoratet.

Og netop dén vurdering kan målebilen lave. Den sidste uge har målebilen, der mest af alt minder om en gul autocamper, været på Bornholm for at måle 770 kilometer asfaltvej. Bilens mange apparater måler spor i asfalten, jævnhed, tekstur og revner. Desuden optager et kamera højopløselige billeder af vejen og dens udstyr.

- Bilens design gør selvfølgelig, at den vækker opsigt. Det er jo ikke en autocamper, men den har samme størrelse. Den er bare gul, og så blinker den over det hele, siger Sonny Frølgaard, der sammen med makkeren i målebilen dagligt får mange undrende blikke.

De sidste veje bliver kørt og målt tirsdag eftermiddag, og så returnerer målebilen til fastlandet i morgen onsdag.

Målebilen er bygget i Canada og er den eneste af sin slags i verden. Prisen ligger et stykker over almindelige autocamperpriser. Cirka 12 millioner kroner.
Fra: Til: Vis:

1 søgeresultater: 1 nyhedsartikler.