Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pia Kjærsgaard
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Føllet (G)Sussi Glistrup driver hobbystutteriet Liselund ved Nylars med islandske heste. Hun har taget imod mange føl. Dette er nummer 15. Hopllen Skella er gået over tiden, og føllet kan komme når som helst
 • 00:20Mellem os i julehumør (G)
 • 01:00Sådanmark fra ugen der gik (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Christian Tafdrup
 • 01:30Sådanmark fra tirsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:00Sådanmark fra onsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:30Sådanmark fra torsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Tobias Hamann
 • 03:00Sådanmark fra fredag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich
 • 03:30Sådanmark fra lørdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 04:00Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
 • 04:15Mellem os i julehumør (G)Mellem Os er kommet i julestemning og flytter ud af studiet i Åkirkeby. Denne uge har vi sat vores mobile studie op i Østermarie, hvor vi får gæster, der fortæller om livet i byen og om, hvad de brænder for. Vi besøger også nogle af de mange foreninger, butikker og aktivitetssteder, som findes i Østermarie.
 • 05:00Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.

Solceller på taget kræver særløsninger

To brandfolk i Tyskland er omkommet under slukningsarbejdet på hus med solceller på taget. Ny teknologi kan forebyge lignende ulykker.
Danske brandfolk risikerer livet, hvis de påbegynder
slukningsarbejdet af et brændende hus med solceller. For selvom man afbryder stikledningen fra elforsyningen, vil solcellerne fortsat producere strøm, og husets inverter vil fortsat sende strøm rundt i husets ledningsnet. Det er især den livsfarlige jævnspænding fra panelerne på op til 1000V, der indebærer en høj risiko for at få stød, og som kan være dødsensfarlig for brandfolk, når der er vand involveret.

Det oplyser MSK Konsul i en pressemeddelelse udsendt via Ritzau.

I Tyskland har man taget konsekvensen, efter at to brandfolk
er omkommet under slukningsarbejde. Her lader brandmyndighederne nu bygninger med solceller brænde ned til grunden og koncentrerer sig om at redde omliggende bygninger i stedet.

I Danmark har beredskabsstyrelsen oprettet en arbejdsgruppe
med eksperter, der skal fastlægge nye regler for
slukningsarbejde på solcelle-huse. Men den danske opfinder
Michael Svoldgaard i Vodskov er tilsyneladende kommet dem i
forkøbet med en løsning, der gør det muligt for brandfolk at
afbryde strømmen hurtigt og effektivt uden at skulle ind på
matriklen.

- Kort fortalt går løsningen ud på at benytte en sikker
trådløs teknologi til at afbryde for al strømmen til matriklen
via et el-skab ved vejen - også strømmen fra solcellerne,
fortæller Michael Svoldgaard.

Michael Svoldgaard har fået godkendt og sikret sine
rettigheder til opfindelsen hos Patent- og varemærkestyrelsen.
Men med det potentiale produktet har - ikke mindst på det tyske marked, efterlyser han eventuelle producenter og samarbejdspartnere til at løfte det videre arbejde.

Elinstallatører har blåstemplet Svoldgaards opfindelse.
Fra: Til: Vis:

5 søgeresultater: 5 nyhedsartikler.