Næste udsendelse: 23:30 Sådanmark (G)

TV i dag

 • 23:00En dag på vandrerhjemmet (G)Andreas Bille Brahe er ny vært på Rønne vandrerhjem. Han starter sæsonen med eftervirkninger af et brækket ben - men alligevel fuld af gåpåmod.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pia Kjærsgaard
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Føllet (G)Sussi Glistrup driver hobbystutteriet Liselund ved Nylars med islandske heste. Hun har taget imod mange føl. Dette er nummer 15. Hopllen Skella er gået over tiden, og føllet kan komme når som helst
 • 00:20Mellem os i julehumør (G)
 • 01:00Sådanmark fra ugen der gik (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Christian Tafdrup
 • 01:30Sådanmark fra tirsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:00Sådanmark fra onsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Pelle Emil Hebsgaard og Julie Steincke
 • 02:30Sådanmark fra torsdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Tobias Hamann
 • 03:00Sådanmark fra fredag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich
 • 03:30Sådanmark fra lørdag (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Mathilde Mackowski
 • 04:00Mens vi andre sover - Bageren (G)I denne serie følger vi dem der arbejder, mens vi andre ligger trygt under dynen og sover. I dette program er vi taget på arbejde med bagersvend Rasmus Madsen, der arbejder hos Konditorbageren i Rønne.
 • 04:15Mellem os i julehumør (G)Mellem Os er kommet i julestemning og flytter ud af studiet i Åkirkeby. Denne uge har vi sat vores mobile studie op i Østermarie, hvor vi får gæster, der fortæller om livet i byen og om, hvad de brænder for. Vi besøger også nogle af de mange foreninger, butikker og aktivitetssteder, som findes i Østermarie.
 • 05:00Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.

Fosfor i Østersøen vækker bekymring

Socialdemokraternes bornholmske MF'er, Jeppe Kofod, finder sagen om glemt våbenskrot i Østersøen dybt bekymrende.
Flere medier fortalte i tirsdags berette om en uheldig hændelse i Nordtyskland, hvor en kvinde fik et alvorligt brandsår, efter at et stykke fosfor begyndte at brænde i hendes hænder. Fosforet stammer fra bomber og våbenskrot fra anden verdenskrig, der er blevet sænket i Østersøen.

- Jeg er bekymret over, at fosfor klumperne også skyller ind på Bornholm. Det skal tages alvorligt, for der er tale om utroligt giftigt våben affald, som vi ikke ved, hvor stor skade kan gøre, siger Jeppe Kofod i en pressemeddelse han har udsendt efter han har fået kendskab til episoden i Tyskland.

Jeppe Kofod har taget kontakt til miljøministeren, og bedt ministeriet om at følge sagen tæt og tage de nødvendige forholdsregler for at begrænse mulige skader.

- Det er vigtigt, at der bliver holdt øje med de mulige miljømæssige konsekvenser på Bornholm, så vi kan sikre, at vores ø fortsat har Danmarks dejligste strande, udtaler Jeppe Kofod.

Det har i mange år været kendt, at der er dumpet store mængder sennepsgas nær Bornholm. Men fund af fosfor på de bornholmske strande har der ikke tidligere været noget fremme om.
Fra: Til: Vis:

5 søgeresultater: 5 nyhedsartikler.